Symposium Verpleegkunde: trots & transitie

terug naar het overzicht

Graag nodigen we je uit voor een middag/avond vol verpleegkundige inspiratie! Ontdek hoe we in het JBZ het verpleegkundig proces verbeteren door een unieke mix van zeggenschap, wetenschap en innovatie. Leer van de mooie voorbeelden waarmee we de werkomgeving van jou als verpleegkundig professional zo optimaal mogelijk inrichten. Zodat jij een betere bijdrage kunt leveren aan het gezondheidswelzijn van onze patiënten én ook zelf meer werkplezier ervaart.

Hieronder vind je het programma en een korte beschrijving van de workshops waarvoor je je kunt inschrijven. Je kunt je voor maximaal 2 workshops inschrijven!

Programma       

15.30 uur            Inloop

16.00 uur            Opening              

16.10 uur            Professionele zeggenschap door Marjolein Heemels, directeur Verpleegkunde Maastricht UMC+

17.00 uur            Verpleegkundig zeggenschap in het JBZ door Britt van Merrienboer, professioneel verpleegkundig leider JBZ

17.15 uur            Pauze met maaltijd

18.00 uur            Workshop ronde 1

18.45 uur            Wisselen van workshop               

19.00 uur            Workshop ronde 2

19.45 uur            Afsluiting            

20.00 uur            Napraat


Lees hieronder welke workshops er zijn.

Workshop 1: VSU’s: de verpleegkundige in rol van kwaliteitsbevorderaar

Door: Linda van Outersterp (verplegingswetenschapper) + 
Britt van Merrienboer (professioneel verpleegkundig leider)

Ben jij benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan grote ambities zoals ‘geen vermijdbare lijnsepsis, decubitus, pijn, etc. meer in het JBZ’? Kom dan naar deze workshop! We leren je hoe je aan de hand van verpleegsensitieve uitkomstmaten, het werken met sjablonen in HIX en een aanpassing in het verpleegkundig proces zónder extra registratielast toch je prestaties kunt verbeteren!

Workshop 2: Laat NNN voor je werken!             

Door: Annemarije den Hartog (voorzitter Verpleegkundige Staf) +
Tamara Schalken (verpleegkundige Neurologie)

Hoe kun je de werkdruk verlichten door een beter gebruik van de NNN? Hoe kan NNN ervoor zorgen dat de kwaliteit van zorg stijgt en de verpleegkundige ondersteuning vergroot? In deze workshop hoor je de laatste ontwikkelingen en krijg je handvaten mee om NNN toe te passen in jouw werk.

Workshop 3: Beter laten - Beter doen 

Door: Liesbeth de Boer (verpleegkundig adviseur Maastricht UMC+)      

In ons dagelijks verpleegkundig werk wordt er helaas nog steeds zorg verleend waarvan is bewezen dat deze niet werkt, of zelfs schade kan opleveren voor onze patient. Dat moet anders! In deze workshop word je meegenomen in hoe we binnen de verpleegkundige zorg de transitie kunnen maken van Beter laten naar Beter doen. Waardoor er meer tijd overblijft voor echt passende zorg.

Workshop 4: Durf te Dromen!

Door: Sanne Jansen (verpleegkundige Cardiologie) +
Evita Bartels (projectleider Strategie & Innovatie)

In deze workshop krijg jij de kans om te delen hoe jouw ideale werkplek en werkomgeving er uit zou moeten zien. Laat ons leren van jou, zodat we daar vanuit zeggenschap, wetenschap en innovatie vervolgens samen aan kunnen gaan werken!

Workshop 5: Innovatiemarkt

Collega’s van het Innovatieteam en Medische Technologie nemen je tijdens deze innovatiemarkt mee op een ontdekkingsreis naar de toekomst van de zorg. Echter, deze toekomst is dichterbij dan je denkt.


Hopelijk tot ziens op woensdag 6 december!

Goed om te weten:

  • voor een maaltijd wordt gezorgd;
  • accreditatie voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten is aangevraagd.
Inschrijven
6 december 2023
18:00 uur tot 19:00 uur
19:00 uur tot 20:00 uur